Bloggforum i Göteborg

I söndags åkte jag ner till Göteborg för att delta i PR-byrån MILK:s Bloggforum som är ett återkommande event på hösten. Bloggforum samlar bloggare från såväl mat och mode som inredning. För mig var det första gången jag deltog och genom en bildkavalkad skall jag lotsa er genom mina intryck av evenemanget.

3814göteborgVi – min rumskamrat Tina på Peppar och Vanilj och jag – checkade in på hotel Pigalle i söndags eftermiddag. Jag har varit nyfiken på detta ställe sedan öppningen i våras efter att ha sett många vackra bilder, exempelvis hos Tant Johanna. Det är ett mycket fint hotell även på plats. För mig som älskar tapeter och en ombonad stil är det något av ett mecka att träda in i denna värld. Konceptet är “det tidiga 1900-talets syndiga Paris” som genomsyrar såväl hotellrummen som restaurangen Atelier och Bar Amuse.

3814göteborg1Uppe i restaurangen sitter man runt ett blommigt hav av Howardsoffor som är placerade framför en öppen spis. Det talades mycket om att skapa en annan stämning än klassisk restaurangsittning med vita dukar, utan mer ett ställe där man vill fortsätta att sitta hela kvällen. Jag tycker mycket om mixen av mönster och material här, som i sammet, orientaliska mattor och blommor på textilierna.

3814göteborg2I detta bås hade jag nöjet att äta middag i söndags kväll. En i sanning fotogenisk liten plats i restaurangen med det blommande taket, den maffiga kristallkronan och det frostade glaset i fönstret. I köket satsar man mycket på lokala råvaror och att servera mat som är i säsong, vilket är en mycket sympatisk ambition som faller mig i smaken. Vi blev serverade annorlunda rätter med mycket arbete bakom komposition och tanke kring vad som läggs på tallriken.

3814göteborg11Tina på Peppar och Vanilj och Nanna på Så fint jag vill.

3814göteborg4I restaurangen, som kompletteras med en fin takterass där man kunde njuta sensommar i söndags, kommer man nära köket och personalen där. Även om jag personligen kunde ha klarat mig utan en del i det syndfulla konceptet som exponeringen av starka varor på exempelvis spiselkransen i restaurangen och en viss överanvändning av lättklädda damer i ramar, så är hotellet absolut något att rekommendera om man vill ha en upplevelse med mervärde. Det är oundvikligt att inte blicka bort mot Dorsiaett hotell i liknande genre i Göteborg som jag bodde på i juni, när man pratar om Pigalle. Det är möjligt att mina minnen är så färgade av hela den magiska weekenden med Håkan Hellströms konsert, men på vissa områden har Pigalle en bit kvar till grannen, exempelvis när det gäller frukostbuffén, medan man gällande inredning inte är lika utmanande för ögat.

3814göteborg3Tapeten som satt i Tinas och mitt rum, återkom även i lobby och trapphus och även om den var galant, så skall jag boka ett rum med Morris på väggarna om jag får tillfälle att bo här igen. Vi njöt av de brittiska slingrande mönstervärldarna i korridoren till vårt rum och kikade även in i ett hotellrum. Jag älskar ju denna klassiker som bekant och här finns chans att få sitt lystmäte många gånger om.

Som synes, hotellet och arrangemangen där var på många sätt en fullträff och en mycket tacksam miljö att släppa in ett gäng bloggare i. Det var i vanlig ordning så roligt att träffa andra inom samma bransch. Det är alltid fint att få en arena för den typen av möten, men jag upplevde att arrangören kunde ha vässat sig när det gäller kommunikation till deltagarna genom att vara mer tydlig med avsändare och tanke bakom evenemanget.

3814göteborg7På event som dessa är det sponsorer som vill prata om sina produkter. I söndags fick vi lyssna på grundaren av Washologi – ett nytt tvättmedelskoncept på den svenska marknaden. Det är alltid inspirerande att möta människor som mitt i livet startat nya företag och som bubblar av idéer kring sitt entreprenörskap. Jag som alltid använder parfymfria produkter när jag tvättar numera, fastnade möjligen inte så mycket för dofttänkandet, men en och annan ny vinkel på hur man tvättar och framförallt doserar ur miljösynpunkt är alltid nyttig att ta del av.

3814göteborg6På måndagen såg jag fram emot en programpunkt om att lära sig skyltning av NK:s dekoratörer. När vi gick in i varuhuset möttes vi av provdockor som det visade sig att vi i lag skulle dekorera. Vi fick presskort och fick gå runt i varuhuset och plocka vad vi ville till skyltningen.

3814göteborg5Det var en otroligt rolig aktivitet i sig, speciellt eftersom jag tycker mycket om NK – jag kånkade bland annat runt på den här skönheten från Mulberry – men det var synd att vi inte fick ta del av mer samlad kunskap kring skyltningens ädla konst och att vi inte hade lite mer tid på oss.

3814göteborg12Jag sprang runt i varuhuset med NannaTina, och Sofia och här syns resultatet med den vackra klänningen från Rodebjer i fokus. Fotografi: Dino Soldin.

3814göteborg8Måndagslunchen intogs på Sjömagasinet och det är utan någon som helst överdrift när jag säger att detta var den godaste fiskrätt som jag har satt tänderna i. Perfekta råvaror som bara smälte i munnen och som bonus kunde jag briljera inför sonen, som ser fram emot Kockarnas Kamp på måndag, att två av deltagarna där stod bakom denna mat.

3814göteborg9På måndagseftermiddagen hade vi nöjet att lyssna till ett föredrag av Peder Lamm som arbetar på Göteborgs Auktionsverk. Det var länge sedan jag hörde ett så entusiasmerande, chosefritt och kunskapsfyllt anförande. Jag tyckte att det var speciellt givande personligen, eftersom jag precis har börjat nosa runt på de lokala auktionerna på Auctionet. Jag har hejdat mig lite just precis av den anledning som Lamm diskuterade i går – man bör akta sig, för om man väl träder in i denna värld så verkar den som ett gift omöjlig att befria sig från. Härligt farligt känner jag.

Innan jag gick ner till tåget satt jag på den där innergården hos Floramor och Krukatös igen – denna gång i ljuvlig sensommarvärme tillsammans med en nyfunnen vän. Det hela kunde liksom inte ha fått en bättre avslutning. Tusen tack för dessa dagar, kära Göteborg. Som jag tycker om dig.

11 comments

 1. Hej Weronica,

  Jag måste bara knorra om hur härlig läsning man alltid finner härinne OCH trovärdig. Som läsare känner jag en tillit till dig. Du är varm, ärlig och inspirerande. Jag har aldrig kommit in här och känt att det är floskler eller säljsnack och just för det skulle du nog egentligen kunna sälja vad som helst till mig. Så mycket litar jag på dig, duktiga Weronica!

  Kram
  Mia

 2. Så kul att få en inblick i bloggforumet. Och jag kan lova dig att auktionsbranschen är som ett gift 🙂 tack tack

 3. Vad varmt och fint du skriver om Göteborg!
  Jag tycker det är extra kul att läsa din blogg eftersom jag kommer från Linköping och nu bor i Göteborg sen 15 år tillbaka. Och som någon skrev innan, du har en mycket stor trovärdighet i allt du skriver från boktips, mode & design till recept och Fredagssvep.
  Tack för det!

  Cecilia

Leave a Reply

Your email address will not be published.