Mariarosen

615mariarosenskultunaJo, jag gav mig ju in i den där leken som jag skrev om här. Det hela förlöpte alldeles utmärkt och nu ståtar de här på bordet – Skultunas Mariarosen. De är så vackra – och förtjänas att ses på precis detta vis – ovanifrån. Om jag har fått blodad tand för att komplettera mitt sakletande på loppis och välgörenhetsaffärer med detta? Well, jag kan säga så här mycket. Minneslista på Tradera – check. Min första auktionsapp i telefonen – check. Vad detta leder till återstår väl att se och inte mycket kan egentligen ersätta den där känslan när hökögonen dyker på något på en dammig hylla någonstans. För nu glädjer jag mig åt att tända mina vackra ljusstakar när februarimörkret sänker sig utanför fönstren. Fin onsdag till er!

4 comments

  1. Jag beundrar dig Weronica, för du lyckas plocka fram det vackra i tingen. Just den här ljusstaken har jag åtskilliga gången sett hos min svärfar och förfasats över hur ful den är. Nu, i en helt annan miljö, ser jag plötsligt det vackra i den och funderar hur snabbt jag kan ta mig upp till Norrland och rädda den från ett av svärfars skåp och ge den den uppmärksamhet den förtjänar. Det finns fler exempel på sådant jag avfärdat som “skräp” eller fult som jag “upptäckt” genom dig: änglaspel, Hortuskrukan (innan den fanns överallt), Lite Kalabalik-armband etc. etc. För att inte tala om alla favoritträdgårdsväxter jag upptäckt via dig.

    Dina fredagssvep är inledningen på helgen för mig, varje fredag eftermiddag kommer jag hit och kolla om du lagt upp något denna veckan och när du gjort det så blir jag så glad och njuter det med en kopp kaffe innan jag packar ihop veckan och går hem till familjen.

    Du har verkligen fingertoppskänsla, tack!

    1. Tack snälla Sofia för att du tog dig tid att skriva – så glad jag blir för dina ord! Så fungerar inspiration när det är som allra bäst tycker jag. Vet du – då skall jag göra ett fredagssvep till dig så att du har något att titta på till kaffet i morgon. Vi ses då :).

    1. Ja titta så fina de är hos dig, Ninni! Härligt med vackra saker som glädjer – och en extra fin födelsedagspresent för dig då :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.