Matrummet: Triss i blått

416blåttkökedKänslan för blått började med det här fagra björnbäret av Nygårds Maria Bengtsson som jag fann till ett fint pris i förra veckan, efter att ha önskat mig det några årRubus fruticosus är ett av mina favoritbär. Dess karakteristiska smak ger balans till sin mer söta kusin hallonet när de möts på sensommaren. Jag hyser goda förhoppningar om att detta tryck skall få glänsa direkt när det kommer hem istället för att föra en tynande tillvaro i ett papprör. Jag har redan en ram på lut och dessutom en spik på väggen efter en flyttad tavla, så oddsen får anses goda.

416blåttkök1edSedan fortsatte det med ett rabattincitament inne hos H&M. Jag har haft linnedukarna i några år och tycker mycket om dem. De gör att man använder duk lite mer – in i tvättmaskinen och sedan torktumla lätt. Nu väntar jag hem en mörkblå variant som kommer att förstärka denna ton i vårt blommiga matrum. Jag inbillar mig också att detta är en mer tålig färg som gör att duken överlever lite längre med vardagens spill och smulor.

416blåttkök2Sedan finns det blåvita porslinet där i vanlig ordning. Allt passar ihop i den färgskalan tycker jag – nytt som gammalt och olika mönsterbilder. Det är bara att mixa efter behag.

416blåttkök3Så får den här tröjan på realisation hänga med som ett bonustips. Det är ju viktigt att matcha sin inredning som vi alla vet, blink, blink.

Blått är flott

7 comments

  1. Många fina saker! Blå linneduk är en favorit här med tre små barn och ofta barn på kalasen. Känns lite lyxigt och har fått bort de flesta fläckar hittills!

  2. Du menar alltså att man inte behöver stryka linneduken? I så fall skulle den kunna vara ett alternativ (ska duken strykas används den aldrig hos oss…).

    1. Allt beror ju på hur tolerant du är mot linne som inte är strykt :). Jag tycker att det blir en fin yta som funkar bra. Någon gång stryker jag, men sällan. Så om du gillar lite mer “rufft” utseende på linnet, så go.

Leave a Reply

Your email address will not be published.