Påskafton

1216påskbordVi förbereder inför kvällens påskbord med strålande sol utanför fönstren. Äntligen har det grå givit vika och himmelen är i samklang med färgprakten här inne. Jag dukar upp med blått som bas i den här linneduken och blåvitt porslin. Hönan vaktar på parad tillsammans med påskens klassiska färg.

1216påskbord1I ett av risen hänger mina fina glasdroppar i grönt och klarglas.

1216påskbord2Påskbord på gång till italienska prickiga tallrikar. Och den ack så viktiga påskmusten.

1216påskbord3Glad Påsk!

4 comments

  1. Du får till det så himla fint med alla färger! Hade jag gjort något liknande hemma hade det inte sett klokt ut. Älskar alla dina färgsprakande bilder och det klassiska. Tog igår fram min bok som heter “Traditioner och liv” när vi hade gäster hemma. Vi läste om påskveckan som heter Stilla veckan och vad alla dagar heter fram till skärtorsdagen och vad/hur/varför man firar som man gör. Tänk vad många som inte riktigt vet, det glöms bort. Jag tycker, speciellt om man har barn att det är viktigt att tala om högtiderna och varför man firar dem. För barnen är det ju mycket fokus på godis och det tycker jag är synd!
    Kram Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published.