Klassiskt röj

Jag inledde Sportlovet med klassiskt röj. Sonen är lite krasslig, så vi hyrde film i soffan, men mellan varven hade jag operation organisera tidningar. Femton tidskriftssamlare senare kan jag konstatera att jag inte är så himla känslig när det gäller att skiljas från gammalt längre. Jag river ut en del och sätter in i pärmar. Det jag vill spara är framförallt Antik-tidningar som är mer tidlösa och som små kunskapsbibliotek. Nu är de prydligt ordnade i årgångar.

816tidningarJag höll till i vårt stora allrum på övervåningen. Det har framförallt används som barnens vardagsrum med pingisbord, hockeyspel och Tv-spel, men nu börjar de vara mer på sina egna rum och det kliar i fingrarna att göra något här. Jag har inte visat så mycket från detta rum – några äldre bilder finns här och här samt ritning här. Det har inte hänt mycket alls sedan vi flyttade in, så nu grunnar jag på en uppdatering. Jag funderar bland annat på tapet eller alternativt behålla det vita och köra färgstarka textilier. Jag lär återkomma i frågan.

Hoppas ni fått en fin start på veckan!

2 comments

  1. Jag är helt hopplös när jag får en idé i huvudet då vill jag börja direkt. I förra veckan plockade jag ner allt i vårt stora vardagsrum och satte igång. Jag målade taket och taklister i vitt vitt, 2 omgångar med roller och väggarna blev grå. Vilket träningspass, jag hade ont i hela kroppen, men blev supernöjd!!! Nu står alla tavlor på golvet för alla hål är igenspacklade. Jag har bara 2 långa tavellister mellan 2 fönster som är uppe igen, men ni vet det där med att göra spikhål igen och vad vill jag ha kvar, det funderar jag på nu. Har du förslag på snygga tavlor så tipsa gärna. På mina 2 tavellister i vardagsrummet som är ca 3 meter långa har jag varvat fina böcker, tavlor och lite annat och det är så himla fint och personligt och man kan byta ut när man vill, superbra tycker jag!
    Kram Monica

    1. Monica – låter underbart på sitt sätt! Själv är jag ju ruskigt opraktisk, så för mig är det betydligt längre uppstartssträcka då jag inte kan göra sådana saker själv. Tavellister är bra saker det – jag hade två i köket förut – nu har vi en hylla där uppe i rummet. Jag har mest köpt tavlor på loppis senaste tiden, men även ett ryck från Nygårds Maria Bengtsson som jag gillar mycket. Lycka till med allt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.