Vardagsrummets första moodboard

Efter att tankarna sattes igång så där på allvar förra torsdagen gällande vardagsrummets makeover, gjorde jag en snabb moodboard som jag glatt försökte visa för maken. Jodå, det blir nog bra, var hans kommentar. Här hemma är det nästan uteslutande jag som tänker och andas inredning :). Det ser lugnt ut, var hans kommentar efter ett tag. Och lite så tänker jag mig vardagsrummet just nu. De angränsande rummen – speciellt matrummet är fullt av färg med sin blommiga tapet, så kanske behöver man vila lite i uttrycket intill. Sedan kan jag säkerligen inte hålla mig från färg och mönster här heller, men det är bara ett trevligt tillägg allteftersom.

3514vardagsrummet

Som jag skrev om i våras – lite skämtsamt om inredning efter fyrtio – känns det viktigt att köpa saker för livet nu. Det vi fortfarande håller på att klura mycket kring är soffan. Ska man investera dyra pengar i den eller skall man betrakta den mer som en bruksvara som inte varar för all tid? När jag såg de senaste pressbilderna från IKEA, hamnade blicken genast på soffan STOCKSUND som kommer i oktober. Soffan är en del i en satsning på IKEA kring “ombonat och naturligt i traditionell stil”. Nu blev det så där – hmm – igen. Jag måste nog ta mig en titt på soffan i butik.

3514vardagsrum1STOCKSUND av Nike Karlsson 4995:-

Det känns roligt att vara i gång i tanken i alla fall. Fortsättning följer.

signature

21 comments

 1. Ja! Det känns roligt att vara på gång igen! Din vardagsrumsresa kommer vara mycket trevlig att följa! Hösten känns mer spännande än någonsin…

 2. superfin soffa!
  lycka till med omvandlingen av ditt redan fina rum/hem. det blir spännande att se var det landar.
  och lycko dig som får bestämma över inredningen, hemma hos oss kommer vi ingen vart eftersom vi har helt olika och mycket bestämda smaker 🙂 det enda vi lyckats enas om är en stor djup svängd howardsoffa. bingo!
  önskar en fin höst!

  1. Tack, Annika! Vad spännande med en inredningsintresserad partner – och kanske frustrerande ibland också då ja :). Kul att ni enades om en soffa! Tips på tillverkare? Fin höst till dig med!

   1. mest frustrerande – för oss båda tror jag 🙂
    vår soffa heter cambridge, köpt på mio, googla för bilder. den är dunstoppad och superskön.

 3. Fina färger och känsla, kommer säkert bli jättefint! Ska bli kul att se! Vad gäller soffa: jag följer din blogg slaviskt just för att jag gillar din tanke kring hållbarhet och tidlöshet. Tycker inte du ska släppa detta vid val av soffa! Inget ont om Ikea, mycket där är bra men vad gäller just soffa hade jag valt något annat. En soffa utsätts för mycket påfrestning varför det är klokare att satsa på något kvalitativt. Dessutom är det egentligen helt ologiskt att en soffa kan vara så billig som 5000kr, det måste bara hänga ihop med kvalitet. Visserligen har ikea många stordriftsfördelar som ett multinationellt företag men ändå… Jag tänker att man vill ha en soffa som är gjord i ett slitstarkt tyg men som är utan onödiga gifter och annat som ofta används i slit- och slängproduktioner. Vad är stommen gjord av? Gediget trä är att föredra. Likaså hur den är byggd? Och vad består stoppningen av? Förmodligen mest skum. Om det är dun – är det dun som är plockad från levande eller döda fåglar? Osv. Nu kanske jag gjorde frågan stor och svår men jag är FÖR seriöst hantverk och hållbar möbeltillverkning så satsa på det säger jag! 🙂

  1. Helena – tack för dina rader! Jag håller ju med dig i sak – såklart – eftersom jag alltid förespråkar det hållbara och tidlösa. Jag behöver läsa in mig på soffor ur den aspekten. De vi har nu har mer än femton år på nacken – brittiska Howardsoffor. Det bästa i miljöaspekt är såklart att klä om när klädseln börjar svikta – mindre miljöpåverkan då – men det är ett så himla dyrt projekt. Dessutom har dynorna börjat svikta också – det är ju ingen garanti för kvalité som varar även om man köper dyrt – tycker att det varierar väldigt mellan märken trots dyra prislappar. Det gäller som sagt att kolla genom stoppning, ram och konstruktioner. Soffan här nere är det mest maken som använder, så han får provligga olika modeller också :). Summa summarum – tack för dina tankar.

 4. Ska bli kul att följa er vardagsrumsförändring. 🙂 Och soffan från ikea gillar jag skarpt, för jag bara hmmar och instämmer med att efter fyrtio, så är inköpen mer åt livet och får kosta lite. :-)Kramizz Laila

 5. Tror du är något på spåren där, särskilt färgmässigt. Det lite aprikosarosa pudriga i trycket och den djupa gröna färgen på krukan, mmm fint som snus tillsammans. Den gröna färgen påminner lite om Kåges Argenta-gröna. (Fyndade mig en liten mini-Argenta, en konvalj-vas, i början av sommaren;)

  /helena

 6. Hej! Vilket fint collage, gillar verkligen färgerna och dina tankar kring färgsättning! Tänkte bara fråga vad det lilla bordet i trä kommer ifrån? Jättefint var det:) //Mia

 7. Vi gjorde en total make-over i vårt vardagsrum förra veckan! Och det blev så himla bra! Vi tillbringar mycket tid i vardagsrummet och då känns det viktigt att det verkligen är både praktiskt (för fem personer) och snyggt. Och lättstädat! Nu rensade vi ur ordentligt och ordnade upp alla sladdar osv. och fick som ett helt nytt rum.
  Ska bli kul att följa er vardagsrumsförvandling!

 8. Som vanligt supersnyggt, du är en klippa!! Håller med om att Ikea-soffan verkligen är snygg…men som sagt, för 5000 kr kan man nog tyvärr inte räkna med att den är så snygg i sömmar, dynor och övrig konstruktion. Jag hade nog satsat på liknande modeller på MIO, då hamnar du fortfarande på ett prisvärt alternativ men till bättre kvalité med snyggare “finnisch”… Lycka till!! ser fram emot att följa förvandlingen 🙂

 9. Mycket roligare att satsa på en billigare soffa som man kan ev. byta ut om man tröttnar utan att det kostat en förmögenhet.
  Den är jättefin!
  Kram Monica

 10. IKEA:s soffor är innehåller inget flamskyddsmedel vilket jag tycker är ett stort plus. Det är det väldigt många andra som gör. Vad roligt att glra om och fixa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *