Soligt

gotlandskatradgardar.jpg

I eftermiddags satt jag på en lastpall och lapade sol vid husknuten. Det är just det där som jag har längtat efter alla åren i staden. Att bara sitta en stund på sin egen plätt och ta lite luft. Ljuvligt!

Nu går det att förhandsboka realisationsböcker på nätsajterna. Jag återkommer med mitt urval. Vid första titten stannade ögonen bland annat på Gotländska trädgårdar. Definitivt på min lista!

signature

12 comments

  1. Hej W!Följer med STORT intresse planeringen av er trädgård. Vi håller ju själva på med detta projekt, även om vi inte anlitat en trädgårdsarkitekt. Gillar verkligen ritningen med den runda gräsmattan och de små rummen. Tror att det kommer riktigt, riktigt bra även om man inte ser det fulla resultatet förrän om några år när allt har vuxit upp. Själva skall vi ha MYCKET sten och MYCKET altan och LITE trädgård. Detta är vårt femte hus med trädgård (helt otroligt, men sant!) och först nu har jag kommit till insikt med att jag aldrig kommer att bli den där trädgårdsmänniskan som gillar att rensa ogräs. Så lättskött är mitt ledord den här gången. Men det enkla är ju ofta det vackra, eller hur? Kram //Charlotta.

  2. Det låter som en helt klart intressant bok! Ja visst är det fantastiskt att bara kunna kliva ut och sätta sig ned någonstans. Inga trappor, en massa gator och andra hinder. Underbart!Lisa

  3. Sitter inte vid min vanliga dator så jag loggade in på din sida via http://www.enmammasdag.com idag. Efter att läst texten där så undrar jag om jag missat något på sidan? Gillar både det du och Helena skriver och hade gärna läst med av er. Har följt Helenas tips i Stora och Små men den finns ju inte längre….Lycka till med trädgården, vi byggde hus 2005 och projekt trädgård pågår fortfarande. Under åren som gått har vi upptäckt att vi använder trädgården på andra sätt än vi först trodde och att det är mycket roligare med trädgårdskötsel än vi trodde!/Nina

  4. Ja det är så underbart att kunna frossa i en massa läckra böcker till vrakpriser. Ska nog satsa på bak- och kokböcker i år. Sen blir det alltid en hög till barnen förstås.

  5. Alla: Ack ja, så ljuvligt! Hela ansiktet hettade resten av dagen med all sol mot snön, men det var det värt ;). Charlotta: Spännande tider detta för oss med våra hus! Det återstår att se vilket virke jag är gjord av när det gäller trädgårdsskötsel. Jag vill tro att det bor en dam med jord under fingrarna i mig som väntar på att få komma ut, men vi får väl se hur det blir med det 🙂 Lättskött är ett nyckelord för oss i vilket fall som helst! Precis – less is more. KramNina: Tack! Helena och jag driver projektet En mammas dag och det skall utvidgas under våren är tanken. Allt går betydligt långsammare än vi någonsin tänkte oss när vi startade tillsammans, men det må bli bra när vi väl kommer till skott fullt ut 🙂

  6. Jag måste tacka dig Weronica för boktipset “Gotländska trädgårdar”! En bokhandel här i stan hade 50% på reapriset o självklart var jag tvungen att trängas med alla andra fyndtokar! :)Men så föll ögonen på en välbekant titel och till slutgiltiga priset 9 euro fick boken snabbt hamna i köpkorgen, sista exemplaret dessutom.Från både dig o Helena kommer ofta bra boktips o annan inspiration, så TACK än en gång! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Soligt

tvattdag.jpg

Söndag = Tvättdag. Organisation av hundratals mini-playmobil-grejer i smarta plastboxar från stora varuhuset. Min första prispall någonsin på Mario Kart. Hitta lappar i skolväskan om att kolla efter lus och mask. Klia lite överallt efter det. Glädje över tappra solstrålar på våra gladlakan från Kragh Rosenberg [numera Rosenberg Cph ]. Nu vankas bullar och cookies. Ha en fortsatt fin söndag!

signature

6 comments

  1. Ja, det där med lösen. Wille kom hem häromdagen och meddelade att det fanns slika i skolbyggnaden och bara han nämnde lus började det klia… Som tur var bra inbildning. Grattis till prispallen. Jag är usel på både riktigt bilkörning och virituell.

  2. Med ännu nedrullade gardiner kändes det att det var något med ljuset: riktigt solljus! (Däremot undvek jag att titta på fönsterrutorna: det var för uppenbart att de behöver putsas!).

  3. Vilken fin gul piggelin! Själv surfade jag på ovannämnda sida i förmiddags. Vet du om det finns nån svensk webshop som säljer deras sortiment?

  4. Jättefint! Vi har också solsken idag!(men som sagt; putsa fönster tar vi en annan dag. Jag tar det förresten när det dags att flytta ut härifrån i mars…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *